Training & Tips - 3 jan. 2019

2 Redenen waarom jouw hond aan de hondenlijn trekt!

Honden zijn dol op wandelingen - sommige met een beetje te veel enthousiasme! Als je hond jou gewoonlijk meeneemt voor een wandeling door aan de lijn te trekken, dan helpen deze tips je om meer van de wandelingen te genieten. 

Begrijp waarom honden aan hun lijn trekken 

De meeste honden trekken aan de lijn simpelweg omdat ze graag buiten zijn, snuiven de geuren op en lopen lekker rond. Sommigen kunnen trekken als ze een andere hond zien, die ofwel wil spelen of als alternatief tegen die hond wil zeggen dat die zich terug moet trekken!  

Als je hond trekt vanwege overdreven energiek of enthousiasme, dan kunnen de volgende stappen helpen. 

  • 1. Begin thuis 

Honden zijn over het algemeen minder enthousiast op vertrouwd terrein. Thuis is ook waar de meeste eigenaren de meeste controle over hun hond hebben, dus begin met de hond rond te leiden langs jouw hoofd. Als dit moeilijk is of als u weet dat de hond in de buitenlucht moeilijk te hanteren is, overweeg dan om een ??harnas of een halster aan te gebruiken. Breng je hond naar een speciaalzaak voor huisdieren om er een te laten plaatsen. 

Terwijl je met je hond door je huis loopt, vraag je hen om te ??zitten en prijs ze wanneer ze gehoorzamen. Vraag hen om te 'wandelen' en gebruik een traktatie om de rustige wandelingen te belonen. 

Deze eerste stap leert je hond het gedrag dat je zou willen dat ze doen. Proberen ze te trainen als ze je al trekken en vol spanning zijn is bijna onmogelijk, dus begin waar iedereen kalm is, thuis.  

  • 2. Vooruitgang buitenshuis 

Neem vervolgens je hond mee naar je achtertuin en herhaal dezelfde oefeningen. Beloon je hond altijd om rustig aan je zijde te wandelen. Volg vanuit je achtertuin je hond naar de voorkant van je huis waar er meer afleiding is. 

Werk aan het krijgen van de aandacht van je hond. Zeg hun naam of geef een opdracht als 'Kijk naar mij' en als je hond oogcontact maakt, geef hem dan een beloning. 

Laat een vriend of familielid wat afleiding instellen, zoals bewegingen of geluiden, en oefen met je hond wandelen terwijl u deze afleidingen negeert. 

  • 3. De straat op 

Vooruitgang om je hond de straat op te gaan en rond te lopen in je eigen gebied. Als dit niet gebeurt, loop dan in een gebied met weinig andere honden of afleidingen. 

 Gebruik deze mogelijkheid om de bewegingen van je hond te besturen door hen te vragen 'Zit', 'Wacht' voordat je de weg oversteekt en 'Loop'. Beloon je hond als ze rustig naast je lopen. Als ze aan de leiding gaan, stop dan met lopen en beloon ze niet. Breng alleen de lekkernijen naar voren wanneer ze gelijke pas houden met jou.  

Als je hond in dit stadium moeilijk te managen is, wil je misschien proberen ze in een minder interessant steegje te laten lopen; een die nergens heen gaat. Als je hond in de richting van een stenen muur loopt, zullen ze minder snel enthousiast trekken. 

Een ander alternatief voor de moeilijk te beheren, enthousiaste hond is om ze op weg naar huis te trainen van een wandeling in het park. Het energieniveau zal afnemen en ze zullen gemakkelijker te beheren zijn. 

  • 4. Moeilijke wandelingen 

Als je in deze fase moeite hebt met je hond, trek dan wat ontmoetingen aan met vrienden en/of honden op een locatie waar het gemakkelijk is om je hond onder controle te houden. Blijf op een afstand waar je hond niet reageert en kalm gedrag prijst en beloont. Loop geleidelijk dichter bij het spannende object, maar blijf op een afstand dat je hond kalm blijft. Na verloop van tijd zou je dichterbij moeten komen. 

Trekt je hond nog steeds aan de lijn, voorkom het trekken aan de hondenriem door jouw hond!  

Als je hond nog steeds moeilijk te beheren is, dan wil je misschien een paar lessen bij een hondentrainer volgen. Zorg ervoor dat ze positieve, motiverende trainingsmethoden gebruiken en train je daadwerkelijk hoe je je hond moet trainen. 

Zorg ervoor dat uw hond voldoende alternatieve afzetmogelijkheden heeft voor zijn energie. Als ze aan de lijn trekken omdat dit het hoogtepunt van hun dag is, kun je merken dat ze kalmeren als ze andere geschikte energiebronnen hebben. Mogelijkheden zijn trick-training, voedsel afgevend speelgoed, gezonde hondensnacks, hondensporten zoals behendigheid of vliegenbal; of een date met een hondenvriend. 

Tenslotte, als het echt te moeilijk is om je hond onder controle te krijgen, of als je vindt dat je minder vaak met uw hond loopt dan zou moeten, overweeg dan om een ??hondenuitlaatservice of dagopvang te gebruiken. Een hondenuitlater geeft je gemoedsrust dat je hond wordt verzorgd, naast het gebruik van zijn energie. Dan kun je ontspannen wetende dat de behoeften van je hond worden verzorgd. 

Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft wat betreft hondentips, advies en veel meer!

Suggested Post

Community - 18 mei 2020

COVID-19: Hoe we onze community veilig houden

Als je dit leest, heb je waarschijnlijk gehoord van COVID-19. Voor een actueel overzicht van de gevolgen voor Nederland...

Weetjes en feitjes - 26 jul. 2019

Hoe ga je met de hond om met deze extreme hitte en hoge temperaturen?

Het is zomer in Nederland! Het is langer licht en de temperaturen lopen hoog op. Overal om je heen zie je hondenbaasjes...

Training & Tips - 29 jun. 2019

5 Tips om ervoor te zorgen dat je buren niet klagen over jouw hond

Je komt thuis na een lange werkdag, opgewonden staat je hond te zien wachten om je thuis te verwelkomen. Maar ten eerste...

Gezondheid - 20 jun. 2019

6 Tips voor honden met angst voor de dierenarts!

Veel honden zijn bang om naar een dierenarts te gaan. Jouw hond ook? Het kan dieren een hoop stress, spanning en angst o...

Training & Tips - 15 jun. 2019

7 Tips voor het uitlaten van honden in losloopgebieden

In Nederland komen er tegenwoordig steeds meer losloopgebieden voor honden bij. Dat is super, want iedere hondenliefhebb...

Recent Comments

  • No comments are available.