Weetjes en feitjes - 22 feb. 2019

3 Manieren waarop je een keuken hondvriendelijker maakt!

We willen onze huisdieren altijd veilig houden in alles wat we doen en deze week focussen we ons op hoe je ervoor kunt zorgen dat je keuken veilig is voor je trouwe viervoeter. Er zijn een aantal praktische manieren om je keuken aan te passen om het hond vriendelijker te maken. Dit zijn er maar een paar:

Gezondheid

Hoewel de keuken vaak de voorkeursruimte is om de mand en de spullen van je hond te plaatsen, kan het ook een gedeelte van het huis zijn waar je voorzichtig moet zijn met wat je hond kan bereiken. Bepaalde menselijke voedingsmiddelen kunnen bijvoorbeeld schadelijk of gevaarlijk zijn voor honden (uien, chocolade en rozijnen, om er maar een paar te noemen), dus huisdiervriendelijkheid is erg belangrijk. Een eenvoudige oplossing hiervoor zijn veiligheidsgrendels voor kastdeuren om te voorkomen dat je hond niet zomaar bij al het opgeslagen voedsel kan, bijvoorbeeld bij die zelfgemaakte gezonde hondensnacks die jouw hond continu uit de kast probeert te halen!

Denk daarnaast aan waar je je eigen hondenvoer gaat bewaren. Zakken hondenvoer zijn groot, dus een kast die laag bij de vloer staat, kan werken. Je hond kan echter mogelijk hun voedsel ruiken en blijven proberen in die heerlijk ruikende kast te kruipen. In plaats daarvan kunt je het bijvoorbeeld de grote zakken bewaren in een garageruimte - en dan een afgesloten doos in de keuken met een kleinere hoeveelheid voedsel bewaren. Dit minimaliseert de overweldigende geur van voedsel voor je hond.

Er zijn ook kleinere details die kunnen worden aangepast in een keuken, zoals bakken die in de kast zijn ingebouwd (in plaats van losse bakken). Dit kan voorkomen dat je hond de bakken kan openmaken wanneer hun reukvermogen hen nieuwsgierig maakt. Nogmaals, er kunnen gevaarlijke voedingsmiddelen of producten zijn die je in de afvalcontainers hebt gegooid waarvan je niet wilt dat jouw hond er toegang toe heeft.

Veiligheid

Reinigingsproducten zijn natuurlijk giftig als ze worden geconsumeerd. Een vergrendelde keukenkast kan geschikt zijn, of je kunt overwegen om dit soort items in hoge ruimtes te plaatsen, buiten het bereik van jouw hond.

Werkoppervlakken zijn een ander deel van de keuken om aan te denken. Welke soorten objecten bewaar je op de werkbladen en als je hond plotseling opzij zou springen, wat zou dan onveilig kunnen zijn? Messenblokken, kookketels en hete kookplaten zijn allemaal dingen om op te letten. Alles wat kan worden verplaatst of bedekt, uit de buurt van schade, geeft je toch gemoedsrust.

Als het op de keukenvloer aankomt, kijk dan naar antislipeigenschappen om te voorkomen dat ook harige poten uitgeleiden.

Geluk

In een ideale situatie biedt een open woonkeuken jouw hond de ruimte om te genieten van de vrijheid, en een ruimte te bieden waarvan je weet dat deze veilig en comfortabel is. Vooral als je langer werkt (of je hond een paar uur alleen thuis laat), kan een op maat gemaakte open woonkamer je hond meer ontspannen en op z’n gemak voelen als je er niet bent. Zelfs wanneer je thuis bent, is een open leefruimte goed voor een hond om zich niet opgesloten te voelen, wat voor verlatingsangst bij honden kan zorgen. Mist jouw hond je echt op het moment dat je er niet bent?

Als je niet over dit type ruimte beschikt, zijn er ruimtebesparende tips die je zou kunnen toepassen. Je kunt een ruimte creëren onder een van de keukenbladen voor de mand van je hond. Hondenmanden kunnen groot zijn, dus dit kan een manier zijn om op het vloeroppervlak te besparen, terwijl je hond een gezellige slaapplaats heeft. Dit geeft ze een beetje meer ruimte om met hun speelgoed op de vloer te spelen!

Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft wat betreft hondentips, advies en veel meer!

Suggested Post

Community - 18 mei 2020

COVID-19: Hoe we onze community veilig houden

Als je dit leest, heb je waarschijnlijk gehoord van COVID-19. Voor een actueel overzicht van de gevolgen voor Nederland...

Weetjes en feitjes - 26 jul. 2019

Hoe ga je met de hond om met deze extreme hitte en hoge temperaturen?

Het is zomer in Nederland! Het is langer licht en de temperaturen lopen hoog op. Overal om je heen zie je hondenbaasjes...

Training & Tips - 29 jun. 2019

5 Tips om ervoor te zorgen dat je buren niet klagen over jouw hond

Je komt thuis na een lange werkdag, opgewonden staat je hond te zien wachten om je thuis te verwelkomen. Maar ten eerste...

Gezondheid - 20 jun. 2019

6 Tips voor honden met angst voor de dierenarts!

Veel honden zijn bang om naar een dierenarts te gaan. Jouw hond ook? Het kan dieren een hoop stress, spanning en angst o...

Training & Tips - 15 jun. 2019

7 Tips voor het uitlaten van honden in losloopgebieden

In Nederland komen er tegenwoordig steeds meer losloopgebieden voor honden bij. Dat is super, want iedere hondenliefhebb...

Recent Comments

  • No comments are available.