Community - 25 mrt. 2019

4 Tips om als hondenoppasser online boekingen te krijgen!

Als je eenmaal aangemeld staat als hondenoppasser van WatchMyDog in jouw regio, dan wil je natuurlijk ook graag geboekt worden voor een uurtje wandelen, een dagje oppassen of een andere service!

Het kan natuurlijk zo zijn, dat er meerdere hondenoppassers actief staan in jouw regio. Jouw profiel als hondenoppasser moet dan natuurlijk wel opvallen, anders zal je geen boekingen krijgen!

Met deze vier tips zal jouw profiel extra aandacht krijgen van hondenbaasjes, sneller gevonden worden in zoekmachines als Google en zichzelf uniek en onderscheidend maken!

Benoem in de serviceomschrijving van jouw profiel een woonplaats

Maria is een hondeneigenaar van twee prachtige Labradoodles en woont in Rotterdam. Maria is op zoek naar een hondenoppas voor twee dagen, ze gaat namelijk een weekendje weg. Maria opent haar computer en zoekt op Google naar ‘hondenoppas in regio Rotterdam’. Alle profielen die de trefwoorden ‘hondenoppas’ en ‘Rotterdam’ in hun serviceomschrijving hebben gezet, zullen eerder gevonden worden door zoekmachines.

Uiteraard is dit een heel brede zoekterm en zullen veel andere hondenoppassers dezelfde zoekwoorden gebruiken. Je zou het daarom nog specifieker kunnen maken. Als hondenoppas zou je bijvoorbeeld ‘hondenoppas in huishoudelijke sfeer in Rotterdam’ in jouw serviceomschrijving kunnen zetten. Je gebruikt nu en de woorden ‘hondenoppas’ en ‘Rotterdam’, maar ook ‘huishoudelijke sfeer’. Aangezien dit een specifieker trefwoord is, zal er minder concurrentie op dit zoekwoord zijn. Je maakt jouw profiel hierdoor uniek en sneller vindbaar voor zoekmachines.

Bovendien werkt het algoritme van de WatchMyDog-zoekmachine op dezelfde manier. Ook al staan er misschien tientallen hondenoppassers in jouw regio actief, hondenoppassers die gebruikmaken van dit soort trefwoord-tactieken zullen hoger komen. Dit resulteert automatisch in meer boekingen.

Zorg voor een pakkende titel - Service + Uniek Kenmerk + Regio

Een titel zorgt voor onderscheiding. Een titel is het eerste wat hondeneigenaren lezen als ze op zoek gaan naar een hondenoppas. Een titel die en goed gevonden wordt door zoekmachines en jouw profiel doet laten opvallen is:

Service + Uniek Kenmerk + Regio

Bijvoorbeeld: ‘Hondenoppasser met veel tijd in regio Amsterdam’ of ‘Hondenuitlater in Den Haag met veel ervaring’ of ‘Hondenoppas in huiselijke sfeer in Zwolle’.

Deel jouw WatchMyDog-oppasprofiel op sociale media kanalen

Laten we eerlijk zijn, als een vriend, familielid of bekende iets op sociale media deelt, dan geloven we dit eerder dan een advertentie die iedereen kan maken. Je deelt immers niet zomaar iets, je bent er dan echt van overtuigd. Je kunt jouw profiel als hondenoppasser op deze manier enorm goed laten opvallen!

Jouw profiel is kloppend, compleet en actief! Nu is het tijd om jouw profiel aan de man te gaan brengen. De meest succesvolle oppassers op het WatchMyDog platform delen hun profiel op sociale media als Facebook, Twitter en Instagram. Plaats een link op jouw profiel en vertel kort dat jij jezelf beschikbaar stelt als hondenoppasser in jouw regio!

Wellicht is het ook een idee om jouw profiel te promoten in diverse groepen, blogs of forums. Ga online op zoek naar pagina’s waar jij jouw link zou kunnen plaatsen! Schrijf een kort verhaal over jezelf, vertel over jouw liefde voor dieren en wat jij als hondenoppasser te bieden hebt! 

Zorg voor reviews

Heb je eenmaal een boeking gehad? Vraag de hondeneigenaar dan om een review! Reviews worden gezien als loyaliteit in de ogen van andere hondeneigenaren. Op het moment dat jouw profiel tientallen reviews heeft, dan kom je over als een betrouwbaar en loyaal persoon en hondenoppasser. Bovendien worden reviews ook door zoekmachine gezien als teken van activiteit en betrouwbaarheid, je komt automatisch hoger in zoekmachines hierdoor.

Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft wat betreft hondentips, advies en veel meer!

Suggested Post

Gezondheid - 29 jul. 2020

Hoe voorkom ik dat mijn hond te veel eet?

Hoe voorkom ik dat mijn hond te veel eet? Zoals veel mensen zijn er sommige honden die iets te veel van de maaltijd gen...

Training & Tips - 20 jul. 2020

Hond en thuiswerken

Veel mensen werken op dit moment thuis. Dat lijkt voor hondenliefhebbers en eigenaren ideaal, toch? Lekker knuffelen, ee...

Community - 18 mei 2020

COVID-19: Hoe we onze community veilig houden

Als je dit leest, heb je waarschijnlijk gehoord van COVID-19. Voor een actueel overzicht van de gevolgen voor Nederland...

Weetjes en feitjes - 26 jul. 2019

Hoe ga je met de hond om met deze extreme hitte en hoge temperaturen?

Het is zomer in Nederland! Het is langer licht en de temperaturen lopen hoog op. Overal om je heen zie je hondenbaasjes...

Training & Tips - 29 jun. 2019

5 Tips om ervoor te zorgen dat je buren niet klagen over jouw hond

Je komt thuis na een lange werkdag, opgewonden staat je hond te zien wachten om je thuis te verwelkomen. Maar ten eerste...

Recent Comments

  • No comments are available.