Weetjes en feitjes - 25 feb. 2019

8 Dingen die je kunt doen met de hond als het regent!

Het Nederlandse weer is nogal onvoorspelbaar, dus of we het nu leuk vinden of niet, er zijn een paar regenachtige dagen, wat betekent dat wij mensen en onze hondjes ofwel de natuur moeten trotseren of binnen moeten blijven. Als je binnenshuis blijft, betekent dit vaak wel dat jouw hond zich op een gegeven moment gaat vervelen. Maar moet je de hond nou wel of niet uitlaten in de regen? En wat zijn activiteiten, die je met de hond kan gaan doen als het regent?

Daarom heeft WatchMyDog enkele ideeën voor je; activiteiten voor honden die behoefte hebben aan wat indoor entertainment.

Geef de hond genoeg aandacht als het regent

Als ze in het huis rondrennen, proberen ze waarschijnlijk de aandacht van jou of een ander familielid te krijgen. Probeer wat training met ze, versterk de basisopdrachten die je op dit moment aan het leren bent en meng dat met wat speeltijd.

Op deze manier krijgen ze de aandacht die ze nodig hebben tijdens het leren en gebruiken van hun energie. Het houdt hen zeker bezig omdat honden liever socialiseren en plezier hebben met jou dan alleen, dus als je de tijd hebt om te spelen, speel dan een tijdje met ze en ze zullen snel daarna tevreden zijn.

Neem de hond mee op reis

Met de hond op reis gaan is een van de 31 dingen op de bucketlist voor jou en jouw hond!

Als je liever hebt dat ze binnen zitten vanwege de regen en je niet wilt dat ze helemaal modderig worden van ravotten in het park, haal ze dan ergens weg! Zelfs een reis naar een lokale hond vriendelijke winkel (lokale tuincentra bijvoorbeeld) kan een goede oefening voor hen zijn en je kunt tegelijkertijd wat boodschappen doen.

Op sommige plaatsen zijn er overdekte parken waar honden rond kunnen rennen en samen kunnen spelen in een gecontroleerde omgeving, dus het kan de moeite waard zijn om te kijken of er toevallig eentje in de buurt is, zodat je hond andere honden kan ontmoeten en een geweldige tijd kan hebben!

Uiterlijke verzorging

Een fantastische manier voor jou en je hond om samen wat quality time door te brengen, is om wat verzorging te krijgen. Nagels en vacht moeten mogelijk worden getrimd en geknipt, een ex foliërend bad krijgen of zelfs hun nagels polijsten. Zorg ervoor dat de vacht van jouw hond gezond en glanzend blijft!

Behandel de jacht

Bak wat zelfgemaakte lekkernijen, bijvoorbeeld 7 gezonde hondensnacks die je zelf kunt maken, of koop wat en verstop ze rond het huis. Jouw hond moet ze kunnen ruiken en weten dat ze in de buurt zijn, maar als je er goed in bent om ze te verbergen, zal het je hond ook lekker bezig houden om ze op te sporen.

Je hond zou na een tijdje zijn interesse kunnen verliezen, dus help ze dan gewoon bij het vinden van het laatste lekkers. Achter deuren, onder meubels, op de trap, hangt het er allemaal vanaf waar je hond in huis mag, maar je kunt creatief zijn en het zelfs in speelgoed verstoppen.

Het kopjes spel

Is een fantastisch spel voor honden. Het is wanneer je een snoepje verstopt onder een van de drie kopjes en ze in willekeurige volgorde schudt, zodat je hond er een kan uitkiezen. Als ze correct zijn ontvangen ze de traktatie.

Na een tijdje zullen ze, na positieve bekrachtiging, de regels van het spel leren kennen en beseffen dat als ze verkeerd kiezen ze geen traktatie zullen ontvangen. Het houdt ze bezig, omdat honden niets liever willen dan lekkere hapjes. Je leert de hond als het ware trucjes!

Touwtrekken

Een klassiek spel voor honden, en er zijn tal van sterke hondenspeeltjes waaruit je kunt kiezen om dit spel mee te spelen. Als je een grote hond hebt, zoals een sterke Rottweiler bijvoorbeeld, dan is deze game misschien ook een leuke uitdaging voor jou.

Honden houden absoluut van touwtrekken met hun hondenvriendjes en hun baasjes en het houdt ze eindeloos bezig, hierna zullen ze ongetwijfeld zin krijgen in een lekker dutje.

Verstoppertje

Neem je hond naar boven of in een kamer weg van waar je je wilt verstoppen en zeg hem te gaan zitten of blijven en dan ergens in het huis te gaan verstoppen. Het is beter om eenvoudig te beginnen, zodat ze wennen aan het spelen van deze nieuwe game. Als je eenmaal verborgen bent, geef je de opdracht om naar je toe te komen en ze te zien stralen van opwinding zodra ze je hebben gevonden.

Om hun aandacht en betrokkenheid bij deze game te behouden, moet je ervoor zorgen dat je wat traktaties bij je hebt ??zodat je je hond kunt belonen wanneer ze je vinden.

Afspraakje

Nodig je vrienden en familie uit voor het avondeten en vraag hen om hun hondjes mee te nemen, het geeft je hond de kans om te socializen met andere honden en om vrienden te maken omdat ze zich waarschijnlijk ook op deze regenachtige dag verveeld voelen. Je kunt ook altijd een ander hondje vinden om te lenen om met je hond te spelen.

Je kunt zelfs de spelletjes en activiteiten gebruiken die in dit artikel worden beschreven om er met meerdere honden er een feest van te maken!

Kortom er zijn veel creatieve spellen die je met je hond kunt spelen door gebruik te maken van je huisvoorraad, hondenspeeltjes en lekkernijen die je bij de hand hebt.

Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft wat betreft hondentips, advies en veel meer!

Suggested Post

Gezondheid - 29 jul. 2020

Hoe voorkom ik dat mijn hond te veel eet?

Hoe voorkom ik dat mijn hond te veel eet? Zoals veel mensen zijn er sommige honden die iets te veel van de maaltijd gen...

Training & Tips - 20 jul. 2020

Hond en thuiswerken

Veel mensen werken op dit moment thuis. Dat lijkt voor hondenliefhebbers en eigenaren ideaal, toch? Lekker knuffelen, ee...

Community - 18 mei 2020

COVID-19: Hoe we onze community veilig houden

Als je dit leest, heb je waarschijnlijk gehoord van COVID-19. Voor een actueel overzicht van de gevolgen voor Nederland...

Weetjes en feitjes - 26 jul. 2019

Hoe ga je met de hond om met deze extreme hitte en hoge temperaturen?

Het is zomer in Nederland! Het is langer licht en de temperaturen lopen hoog op. Overal om je heen zie je hondenbaasjes...

Training & Tips - 29 jun. 2019

5 Tips om ervoor te zorgen dat je buren niet klagen over jouw hond

Je komt thuis na een lange werkdag, opgewonden staat je hond te zien wachten om je thuis te verwelkomen. Maar ten eerste...

Recent Comments

  • No comments are available.