Training & Tips - 18 feb. 2019

7 Tips om het leven van jouw hond in 2019 beter te maken!

Het leven van jouw hond is natuurlijk al ontzettend goed met jou als hondeneigenaar! Toch zijn er altijdn nog kleine extra dingetjes die je zou kunnen doen om ervoor te zorgen dat het geluk en de gezondheid van jouw hond nog meer toenemen in 2019! WatchMyDog heeft 7 tips op een rijtje gezet om het leven van jouw hond nog beter te maken dit jaar!

Op avontuur gaan met de hond

Honden vinden het heerlijk om nieuwe plekken te ontdekken en vooral de nieuwe en opwindende geuren. Plan een leuk dagje uit met je favoriete hond, of dat nu aan de kust is of een kampeertocht, ze zullen er zeker van houden, en jij waarschijnlijk ook! Voor oudere honden of mensen die niet zo’n zin hebben in lange reizen, besteed dan gewoon wat extra aandacht aan ze en geef ze alle knuffels die ze verdienen.

Mocht je niet weten wat voor avonturen je allemaal kunt beleven met je hond, dan is het leuk om het blogartikel over de bucketlist met 31 verschillende activiteiten voor jou en jouw hond eens te lezen! 

Een gezonder dieet voor jouw hond

Het zijn niet alleen wij mensen die vaak moeten nadenken over gezonder te zijn in het nieuwe jaar. Neem de tijd om na te denken over het dieet van je hond. Geef je ze te veel snoepjes? Kun je een ander gezonder soort hondenvoer proberen? Kies er bijvoorbeeld voor om de hond gezonde hondentraktaties te geven, in plaats van snacks!

Waarom spreekt je niet af met de plaatselijke dierenarts? Voordat je afspreekt met de dierenarts, is het handig om deze 5 tips over een bezoek aan de dierenarts te weten. Een gezonde hond is een gelukkige hond!

Tandenpoetsen

Nu kunnen de meeste honden hier misschien niet van genieten, maar ze zullen je op de lange termijn bedanken voor schonere en gezondere tanden. Als poetsen helemaal niet mogelijk is, probeer dan eens een speciale hondensnack voor hun tanden.

Moet je de tanden van jouw hond echt poetsen? 

Verwen ze met een nieuw accessoire

Een halsband, een riem - onze honden zullen elke dag minstens één van deze (zo niet meer!) gebruiken. Dus waarom zou je ze niet verwennen met een nieuwe. Hoe hoger de kwaliteit, hoe langer ze mee zullen gaan, doe dus een keer bijvoorbeeld wat onderzoek naar het beste product voor hen en bespaar een beetje geld!

Je maakt tegenwoordig al heel eenvoudig zelf eigen hondenspeeltjes!

Vertel hen dat je van ze houdt

Alle honden zijn dol op liefde, dus besteed meer tijd om hen te vertellen wat voor een liee hond ze in werkelijkheid zijn. Positieve tonen en liefde zullen ervoor zorgen dat ze zich blij, comfortabel en geliefd voelen. Dit zijn drie redenen waarom praten met jouw hond goed is

Leer ze een nieuwe truc

Trainen hoeft niet te stoppen nadat ze geleerd hebben zitten, blijven en liggen. Breng wat quality time met hen door en leer ze een leuke nieuwe truc zoals het aanraken van iets met hun poot of het vasthouden van een voorwerp in hun mond. Honden trucjes aanleren versterkt trouwens ook de band tussen hondeneigenaar en hond. 

Nieuwe traktaties

Als je besluit om je hond een nieuwe truc te leren, maak je het jezelf een stuk makkelijker met wat extra smakelijke lekkernijen. Ga naar je dichtstbijzijnde dierenwinkel en trakteer ze op iets lekkers! Je kunt ook proberen om eenvoudige, gezonde, zelfgemaakte hondensnacks te maken.

Blijf op de hoogte van hun gezondheid

Net als wij kunnen honden zich ook wel eens slecht voelen. Zorg ervoor dat je hun gezondheid in de gaten houdt en neem ze mee voor regelmatige controle bij de dierenarts. Het is natuurlijk erg belangrijk om je trouwe viervoeter zo gezond mogelijk te houden.

Je hoeft niet altijd veel of helemaal niets uit te geven om je hond gelukkiger te maken, meer tijd met ze door brengen of een extra wandeling maken, kan echt een verschil maken. Heb je iemand nodig om je hond op te vangen als dat jou even niet lukt? Kijk vandaag nog naar de hondenoppassers in jouw buurt.

Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft wat betreft hondentips, advies en veel meer!

Suggested Post

Community - 18 mei 2020

COVID-19: Hoe we onze community veilig houden

Als je dit leest, heb je waarschijnlijk gehoord van COVID-19. Voor een actueel overzicht van de gevolgen voor Nederland...

Weetjes en feitjes - 26 jul. 2019

Hoe ga je met de hond om met deze extreme hitte en hoge temperaturen?

Het is zomer in Nederland! Het is langer licht en de temperaturen lopen hoog op. Overal om je heen zie je hondenbaasjes...

Training & Tips - 29 jun. 2019

5 Tips om ervoor te zorgen dat je buren niet klagen over jouw hond

Je komt thuis na een lange werkdag, opgewonden staat je hond te zien wachten om je thuis te verwelkomen. Maar ten eerste...

Gezondheid - 20 jun. 2019

6 Tips voor honden met angst voor de dierenarts!

Veel honden zijn bang om naar een dierenarts te gaan. Jouw hond ook? Het kan dieren een hoop stress, spanning en angst o...

Training & Tips - 15 jun. 2019

7 Tips voor het uitlaten van honden in losloopgebieden

In Nederland komen er tegenwoordig steeds meer losloopgebieden voor honden bij. Dat is super, want iedere hondenliefhebb...

Recent Comments

  • No comments are available.