Weetjes en feitjes - 3 mrt. 2019

Deze 5 dingen moet je overwegen als je een hond gaat adopteren!

Als je erover denkt een nieuw harig vriend in het gezin te brengen, is er veel te overwegen, bespreken en regelen voordat je hond thuiskomt.

Er zijn duizenden honden die op zoek naar een nieuw huis en om geadopteerd te worden.

WatchMyDog houdt ervan om kennis te delen, daarom hebben we een aantal tips voor het adopteren van honden samengesteld die je kunnen helpen een beslissing te nemen.

Lifestyle

Er wordt vaak gevraagd of het mogelijk is om een ??hond te adopteren als de toekomstige eigenaren full-time werken en daarom zou de hond voor een lange tijd alleen gelaten worden. Het antwoord is meestal nee. Herken en voorkom verlatingsangst bij honden op tijd! Misschien voordat je een hond adopteren overweegt, denk goed na over je levensstijl en als je nieuwe hond, voldoende gezelschap zal hebben. Onthoud dat puppy's zindelijkheid nodig hebben en dat vroege socialisatie veel aandacht en tijd zal vergen.

Kosten van een hond bij het adopteren

Het is ook heel belangrijk om wat sommetjes te maken voordat je een huisdier bij je familie verwelkomt. Stel je voor om alledaagse zaken als verzekering, eten en speelgoed te beschouwen als onverwachte dierenartsrekeningen - het hebben van een hond is een financiële verplichting. Het bezitten van een hond kan variëren van een paar honderd tot duizenden euro’s per jaar. Het is het beste om ervoor te zorgen dat je rekening houdt met alle mogelijke gevallen en weet hoeveel het je mogelijk kan kosten.

Vermijd impulsaankopen bij het adopteren van een hond

Honden kunnen tot 20 jaar leven, dus je moet ervoor zorgen dat je klaar bent voor deze lang termijn beslissing. Het is verleidelijk om je te laten meeslepen in het moment dat je een mooie hond ziet die je verlangend aankijkt, maar daar later geen spijt van wil hebben. Zorg ervoor dat je het onderzoek hebt gedaan, van het ras van de hond tot zijn geschiedenis en gezondheid voordat je er een naar huis neemt.

Leeftijd is slechts een getal bij het adopteren van een hond

Veel toekomstige eigenaren willen een puppy bezitten in tegenstelling tot een volwassen hond. Hoewel er veel puppy's zijn die op zoek zijn om te worden herplaatst, kan het herplaatsen van een volwassen hond voordelen hebben. Kosten, gedrag en temperament zijn er een paar, maar het is altijd het beste om met je plaatselijke dierenasiel te praten om te zien welke hond bij je levensstijl past.

Er is altijd keuze bij het adopteren van een hond

Een veel voorkomende misvatting over de adoptie van honden is dat je elke hond een nieuw thuis zult geven. Maar dat is nauwelijks het geval. Veel organisaties hebben websites waarmee je kunt bladeren door de honden die op zoek zijn naar een herhuisvesting, en er zijn altijd verschillende rassen op zoek naar huizen.

Vergeet niet dat het altijd het beste is om je nieuwe aanstaande hond eerst te bezoeken voordat je een beslissing neemt, aangezien asielen eigenaren ervan aangenaam verrast hebben met een ras waarvan zij voorheen geen ervaring hadden of waarvan zij eerder nog niks wisten.

We hopen dat deze korte handleiding jou zal helpen verder na te denken over adoptie. Heb je nog vragen? Waarom neem je geen contact met hen op?

Weet je niet zeker of je klaar bent voor bezitten en verzorgen van een hond? Waarom probeer je er niet eerst een te lenen? Meld je aan en maak een gratis profiel om te bladeren door de honden in jouw omgeving die graag wat extra aandacht of opvang nodig hebben.  

Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft wat betreft hondentips, advies en veel meer!

Suggested Post

Gezondheid - 29 jul. 2020

Hoe voorkom ik dat mijn hond te veel eet?

Hoe voorkom ik dat mijn hond te veel eet? Zoals veel mensen zijn er sommige honden die iets te veel van de maaltijd gen...

Training & Tips - 20 jul. 2020

Hond en thuiswerken

Veel mensen werken op dit moment thuis. Dat lijkt voor hondenliefhebbers en eigenaren ideaal, toch? Lekker knuffelen, ee...

Community - 18 mei 2020

COVID-19: Hoe we onze community veilig houden

Als je dit leest, heb je waarschijnlijk gehoord van COVID-19. Voor een actueel overzicht van de gevolgen voor Nederland...

Weetjes en feitjes - 26 jul. 2019

Hoe ga je met de hond om met deze extreme hitte en hoge temperaturen?

Het is zomer in Nederland! Het is langer licht en de temperaturen lopen hoog op. Overal om je heen zie je hondenbaasjes...

Training & Tips - 29 jun. 2019

5 Tips om ervoor te zorgen dat je buren niet klagen over jouw hond

Je komt thuis na een lange werkdag, opgewonden staat je hond te zien wachten om je thuis te verwelkomen. Maar ten eerste...

Recent Comments

  • No comments are available.