Home Community - 1 okt. 2018

Dierendag bij WatchMyDog

Het is bijna zover! De dag waar ontzettend veel huisdierliefhebbers door heel Nederland naar uitkijken! Donderdag 4 oktober 2018 is het dierendag in Nederland!

Dierendag is een dag die wereldwijd op de agenda staat als een moment waarop extra aandacht wordt besteed aan alle dieren in de wereld!

De geschiedenis achter dierendag

De jaarlijkse viering van dierendag op de datum 4 oktober is wereldwijd hetzelfde. De datum van dierendag gaat enkele honderden jaren terug in de tijd. Sint ‘Franciscus van Assisi richtte in 1226 enkele kloosters op voor zwervers, melaatsen en armen. Sint ‘Franciscus van Assisi’ bekommerde zich daarnaast ook over de toestand van planten en dieren. Sint ‘Franciscus van Assisi’ kwam met het voorstel om eenmaal per jaar aandacht te schenken aan alle minderbelanghebbende partijen over heel de wereld. De dag was tot dusver nog geheel onbekend.

In 1927 schreef Ilse Winter een brief aan de katholieke kerk van Margaret Ford. In deze brief stond het verzoek om eenmaal per jaar met de katholieke kerk speciaal aan alle dieren in de wereld te denken. Ilse Winter en Margaret Ford kwamen overeen dat de datum van de daad van Sint ‘Franciscus van Assisi’ een geschikte datum zou zijn.

Dierenoktober wordt wereldwijd gevierd op 4 oktober.

Dierendag en WatchMyDog

WatchMyDog zou graag samen met jou dierendag willen vieren! Op onze sociale media (te vinden onder WatchMyDog) hebben wij aangekondigd dat alle nieuwe hondenoppassers die zich voor dierendag aanmelden een maand land geen servicekosten hoeven te betalen op boekingen! De actie geldt voor zowel hondeneigenaren als hondenoppassers!

Vind een betrouwbare en geschikte hondenoppas in jouw buurt

WatchMyDog laat je met een gerust hart op pad gaan! WatchMyDog is de nummer één online service in Nederland voor het vinden van de meest geschikte en betrouwbaarste hondenoppas in jouw buurt.

De hondenoppassers van WatchMyDog hebben allemaal een online cursus afgerond en zijn allemaal net zo’n dierenliefhebber als jij!

Zoek eenvoudig naar hondenoppassers bij jou in de buurt! Bekijk hun beoordelingen en plan snel en eenvoudig een afspraak in!

Jouw hond in een vertrouwde thuisomgeving met persoonlijke aandacht. WatchMyDog, home, when away from home.

Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft wat betreft hondentips, advies en veel meer!

Suggested Post

Community - 18 mei 2020

COVID-19: Hoe we onze community veilig houden

Als je dit leest, heb je waarschijnlijk gehoord van COVID-19. Voor een actueel overzicht van de gevolgen voor Nederland...

Weetjes en feitjes - 26 jul. 2019

Hoe ga je met de hond om met deze extreme hitte en hoge temperaturen?

Het is zomer in Nederland! Het is langer licht en de temperaturen lopen hoog op. Overal om je heen zie je hondenbaasjes...

Training & Tips - 29 jun. 2019

5 Tips om ervoor te zorgen dat je buren niet klagen over jouw hond

Je komt thuis na een lange werkdag, opgewonden staat je hond te zien wachten om je thuis te verwelkomen. Maar ten eerste...

Gezondheid - 20 jun. 2019

6 Tips voor honden met angst voor de dierenarts!

Veel honden zijn bang om naar een dierenarts te gaan. Jouw hond ook? Het kan dieren een hoop stress, spanning en angst o...

Training & Tips - 15 jun. 2019

7 Tips voor het uitlaten van honden in losloopgebieden

In Nederland komen er tegenwoordig steeds meer losloopgebieden voor honden bij. Dat is super, want iedere hondenliefhebb...

Recent Comments

  • No comments are available.