Community - 3 mei 2019

Hoe pas je op meerdere huisdieren tegelijkertijd?

Er kunnen momenten zijn dat je tijdens het oppassen op meerdere huisdieren moet letten. Dat kunnen huisdieren van verschillende eigenaren of meerdere dieren van de zelfde eigenaar zijn. Voordat je dit probeert, adviseren we je een paar dingen nagaan. Het laatste wat je wilt is namelijk chaos. Als je je aan een paar regels houdt, ben je goed op weg naar een tevreden verblijf voor iedereen.

Als je voor meerdere huisdieren zorgt, moet je niet meer doen dan je aankan

Elke huisdieroppas zal verschillende ervaringen met andere dieren hebben. Maak gebruik van al je ervaringen om te bepalen met welke dieren je je comfortabel voelt en in staat bent oom op te passen. Tijdens mijn jeugd ben ik opgegroeid met wat ik nu zie als een mini-achtertuin dierenasiel. We hadden kippen die hielpen met de slakkenplagen in de achtertuin; konijnen en cavia's die door de tuin zwierven; dwergpapegaaien die op de veranda zaten; kikkers en schildpadden die altijd proberen te ontsnappen uit hun tanks. Deze meerdere dieren waren er niet tegelijkertijd, want dat zou betekenen dat ik meer zou moeten doen dan ik daadwerkelijk aan zou kunnen, en willen.

Ga na welke huisdierenpersoonlijkheden de dieren hebben voorafgaand aan een boeking

Een Meet & Greet met elke boeking is hiervoor crusiaal! Naast het kennismaken met een nieuw gevonden viervoeter, is het een kans voor jou om alle kleine persoonlijkheden te leren kennen.

Je moet dit vroeg zien, omdat niet elke dieren met elkaar om kunnen gaan. Dieren, zoals mensen, hebben hun lief en leed in het leven. Sommige honden vinden knuffelen op de bank met katten, terwijl anderen ze zien als een wandelende bal.

Kijk naar de natuurwetten als het gaat om aas en de jagers

Ervaring heeft ons geleerd om vogels in kooien te houden! Het klinkt logisch om je vogels in kooien te stoppen als er katten zijn die op jacht zijn, maar niet iedereen zal hier gelijk aan denken. Vertrouw op je primitieve instincten als het gaat om algemeen bekende roofdieren en prooien. Als je een kippenhok naast een kat of hond zit, houd ze dan bij elkaar vandaan! Deze schijnbaar tamme huisdierenfavorieten kunnen snel beesten worden voor dergelijke noodlottige slachtoffers.

Ik heb ooit voor een grote mooie Dogue de Bordeaux gezorgd die jarenlang samen met eenden had geleefd. Ondanks haar volgzame karakter moest het mooie beest nog steeds gescheiden leven van de vogels. Ze kreeg de voortuin en het huis, waar ze naar de achtertuin kon kijken naar de vogels. Ze waren namelijk haar oprecht haar grootste vijand! Mijn advies is om je overtuigingen over alle dieren goed te bestuderen en over te lezen. Aangeboren oerinstinct ligt vaak op de loer - vooral met meerdere huisdieren in één huis.

Categoriseren en scheiden

Om dingen eenvoudiger te maken geef ieder dier een eigen ruimte, plaatst ze voor jezelf in categorieën en splitst u ze in verschillende dagen of afzonderlijke kamers. Denk aan factoren als:

Diertype of -ras - houd roofdieren uit de buurt van prooien.

Speciale behoeften - sommige dieren hebben extra aandacht of verzorging nodig

Geslacht - Maak niet de fout die ik heb gemaakt en alle honden bij elkaar, voor je het weet heb je er nog meer!

Leeftijd - Mensen gaan vaak met anderen van hun leeftijd om, omdat ze dezelfde interesses, energieniveaus en dergelijke delen. Dieren kunnen hetzelfde zijn! Een luidruchtig jong kan te veel zijn voor een ouder wordende papa-hond. Hij is tenslotte geen lente-kip!

Temperament - Net als bij mensen botsen sommige dierlijke temperamenten gewoon met elkaar. Een verlegen persoon in een kamer vol met luidruchtige, kan onnodige angst veroorzaken. Het doel is om elk huisdier zich thuis te laten voelen wanneer het wordt verzorgd, niet kwetsbaar en op z’n plaats te laten voelen.

Vergeet niet dat je klanten zowel de dieren als hun eigenaren zijn. Met dit in gedachten moet je ervoor zorgen dat de baasjes van het huisdier op de hoogte zijn en dat alle partijen zich op hun gemak voelen met de hondenoppas regels. Wees voorbereid en wees voorzichtig bij het oppassen van meerdere huisdieren tegelijkertijd, anders krijg je een catastrofe!

Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft wat betreft hondentips, advies en veel meer!

Suggested Post

Gezondheid - 29 jul. 2020

Hoe voorkom ik dat mijn hond te veel eet?

Hoe voorkom ik dat mijn hond te veel eet? Zoals veel mensen zijn er sommige honden die iets te veel van de maaltijd gen...

Training & Tips - 20 jul. 2020

Hond en thuiswerken

Veel mensen werken op dit moment thuis. Dat lijkt voor hondenliefhebbers en eigenaren ideaal, toch? Lekker knuffelen, ee...

Community - 18 mei 2020

COVID-19: Hoe we onze community veilig houden

Als je dit leest, heb je waarschijnlijk gehoord van COVID-19. Voor een actueel overzicht van de gevolgen voor Nederland...

Weetjes en feitjes - 26 jul. 2019

Hoe ga je met de hond om met deze extreme hitte en hoge temperaturen?

Het is zomer in Nederland! Het is langer licht en de temperaturen lopen hoog op. Overal om je heen zie je hondenbaasjes...

Training & Tips - 29 jun. 2019

5 Tips om ervoor te zorgen dat je buren niet klagen over jouw hond

Je komt thuis na een lange werkdag, opgewonden staat je hond te zien wachten om je thuis te verwelkomen. Maar ten eerste...

Recent Comments

  • No comments are available.