Training & Tips - 25 okt. 2018

Honden trucjes leren

Hoe leer je een hond trucjes aan? Hondentrucjes zijn eenvoudig aan te leren! Daarnaast versterkt het de band tussen baas en dier. Een ideale bezigheid dus! Veel honden zijn en blijven enorm speels, en vinden het dan ook super leuk om trucjes aan te leren! Het aanleren en uitvoeren van trucjes zorgt voor blije en speelse honden met veel zelfvertrouwen. Bovendien is het uitvoeren van trucjes voor de hond een enorm goede manier om energie kwijt te raken en zichzelf te vermaken!

Hoe leer je een hond trucjes?

Honden zijn net als mensen. Honden leren gemakkelijk nieuwe dingen, maar dit moet stap voor stap worden uitgelegd. Bovendien is herhaling enorm belangrijk! Het is van groot belang dat trainingen leuk blijven voor zowel jezelf, als voor de hond. Is de hond nog niet in staat om trucjes uit te voeren? Zorg er dan voor dat trainingen in het beginsel kort moeten zijn, en de focus moet liggen op het aanleren van één nieuwe vaardigheid per keer. Stap voor stap breid je het doel uit en verhoog je de verwachtingen van de hond, totdat de hond in staat is het trucje volledig en foutloos uit te kunnen voeren. Blijf dit trucje oefenen, want herhaling is ontzettend belangrijk!

Trainingen moeten gebaseerd zijn op positieve feedback. Mensen willen ook beloond worden als ze iets goed doen, en graag horen wat ze goed doen, in plaats van alleen negatieve feedback. Zorg er daarom ook voor dat de hond geen druk of intimidatie tijdens de training ervaart, in wat voor vorm dan ook. Behoud altijd geduld en respect voor jouw trouwe viervoeter!

Wat zijn de voordelen van het aanleren van trucjes aan honden?

Er zijn heel veel voordelen die zich voordoen, wanneer honden trucjes worden aangeleerd en/of kunnen uitvoeren!

Het allerbelangrijkste is natuurlijk het hebben van plezier met elkaar! Honden ervaren net zoveel plezier als het baasje, als ze het samen leuk hebben met elkaar! Je merkt snel genoeg aan de hond of de hond het naar zijn/haar zin heeft.

Daarnaast verbetert het de band tussen het baasje en de hond. Het uitvoeren van een juiste handeling geeft de hond zelfvertrouwen en zorgt ervoor dat de hond durft te experimenteren en durft te ontdekken en leren.

Bovendien is het ontzettend leuk om aan andere personen te laten zien, dat jouw hond hondentrucjes kan. Dezelfde hondentrucjes kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt als afleiding wanneer de hond ongepast of ongewenst gedrag vertoont. Hondentrucjes zijn de perfecte manier voor de hond om overtollige energie kwijt te raken.

Mensen die bang zijn voor honden zijn sneller op hun gemak wanneer de hond goed luistert naar zijn/haar baasje, door middel van hondentrucjes zal de hond eerder luisteren naar zijn of haar hondenbaasje.

Wat heb je nodig om honden hondentrucjes aan te doen leren?

Trucjes worden alleen goed aangeleerd wanneer de hond en het baasje goed op elkaar afgestemd zijn. Meer heb je niet nodig! Mocht je het proces van hondentrucjes voor de hond aanleren willen versnellen, dan moet je gebruik maken van hondensnoepjes, een clicker en een target stick voor de hond.

Hondensnoepjes

Na het goed uitoefenen van een oefeningen of hondentrucje kan je de hond belonen met hondensnoepjes.

Het belonen met hondensnoepjes werkt ideaal gecombineerd met het gebruiken van een clicker. Op het moment dat een baasje enkel gebruik maakt van hondensnoepjes, zal de hond vanuit opwinding sneller in staat zijn een oefening niet volledig of correct af te maken, omdat de drang naar een hondensnoepje groot is.

Clicker

Een clicker voor de hond. Een clicker maakt een klikgeluid door op een knop te klikken wanneer de hond een oefening goed uitvoert. Door hierna dan vervolgens een beloning uit te delen, maken de hersenen van de hond een link dat hij iets goed doet, hij een klik zal horen en beloont zal worden.

Target Stick

Met een target stick kan je de hond sturen of stimuleren tijdens het uitvoeren van bepaalde oefeningen of hondentrucjes. Zo kun je met de target stick de hond op afstand trucjes aanleren, zonder dat de hond enkel op de hond let waar mogelijk een hondensnoepje in zit. De hond leert door de target stick dus hondentrucjes aan zonder de beloning van hondensnoepjes!

Een geschikte hondenoppas vinden die jouw hond, hondentrucjes kan aanleren

Veel hondenoppassers van WatchMyDog hebben jarenlange ervaring als het gaat om het trainen en opleiden van honden. Er zijn zelfs enkele hondenoppassers met certificaten en onderscheidingen voor het aanleren van hondentrucjes. De hondenoppassers van WatchMyDog kunnen niet wachten om jouw trouwe viervoeter kunstjes en hondentrucjes aan te kunnen leren.

Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft wat betreft hondentips, advies en veel meer!

Suggested Post

Gezondheid - 29 jul. 2020

Hoe voorkom ik dat mijn hond te veel eet?

Hoe voorkom ik dat mijn hond te veel eet? Zoals veel mensen zijn er sommige honden die iets te veel van de maaltijd gen...

Training & Tips - 20 jul. 2020

Hond en thuiswerken

Veel mensen werken op dit moment thuis. Dat lijkt voor hondenliefhebbers en eigenaren ideaal, toch? Lekker knuffelen, ee...

Community - 18 mei 2020

COVID-19: Hoe we onze community veilig houden

Als je dit leest, heb je waarschijnlijk gehoord van COVID-19. Voor een actueel overzicht van de gevolgen voor Nederland...

Weetjes en feitjes - 26 jul. 2019

Hoe ga je met de hond om met deze extreme hitte en hoge temperaturen?

Het is zomer in Nederland! Het is langer licht en de temperaturen lopen hoog op. Overal om je heen zie je hondenbaasjes...

Training & Tips - 29 jun. 2019

5 Tips om ervoor te zorgen dat je buren niet klagen over jouw hond

Je komt thuis na een lange werkdag, opgewonden staat je hond te zien wachten om je thuis te verwelkomen. Maar ten eerste...

Recent Comments

  • No comments are available.