Help, er is een noodgeval!

Soms zullen tijdens een dienst voor honden noodgevallen ontstaan, hoe voorzichtig de hondenoppas ook is. Hier zijn enkele scenario's die kunnen optreden en stappen die uitleggen wat te doen in die situaties:

 

 1. In het geval dat een huisdier ziek wordt of gewond raakt, moet de hondenoppas altijd:
 • Neem contact op met de hondeneigenaar en/of hun contactpersoon voor noodgevallen en houd hen altijd op de hoogte;
 • Het verkrijgen van toestemming van de hondeneigenaar en/of hun contactpersoon voor noodgevallen met betrekking tot te ondernemen acties;
 • Breng de hond naar de plaatselijke dierenarts of naar de dierenkliniek waar de hondeneigenaar de voorkeur aan geeft;

 

Informeer WatchMyDog per e-mail (help@watchmydog.nl) met "NOODGEVAL" in de onderwerp regel, leg uit wat er is gebeurd, welke stappen zijn ondernomen en of de hond in orde is of nog steeds in kritieke toestand verkeert.

 

 1. In het geval dat een huisdier wegloopt, moet de hondenoppas:
 • Stel de hondeneigenaar en/of hun contactpersoon voor noodgevallen op de hoogte van wat er is gebeurd en onderhoud goede communicatie met hen tijdens het hele proces van het ophalen van de hond;
 • Roep alle relevante autoriteiten op om te helpen bij het vinden van de hond;
 • Zoek in de buurt gebieden waar de hond mogelijk is weggelopen (bijvoorbeeld in de buurt van parken, het kan geprobeerd zijn naar huis te gaan etc.);

 

Informeer WatchMyDog per e-mail (help@watchmydog.nl) als de hond nog steeds weg is. Plaats alsjeblieft "NOODGEVALLEN" in het onderwerp van de e-mail en geef ons alle details over hoe de hond is weggelopen.

 

Over het algemeen is het van het grootste belang dat de hondenoppas en de hondeneigenaar alle informatie en details met betrekking tot de medische geschiedenis en het gedrag van het huisdier bespreken vóór het begin van de hondenopvang service, zoals:

 • Alle bestaande medische aandoeningen (bijvoorbeeld allergieën of ziekten);
 • Heeft de hond ooit eerder een ernstige verwonding of een trauma gehad;
 • Is de hond zindelijk;
 • Springt de hond over omheiningen, graaft hij onder hekken, of is hij/zij weleens ontsnapt of heeft een poging gedaan tot en/of mag hij niet worden uitgelaten zonder riem/lijn.

 

Deze informatie kan gedeeld worden via de telefoon en/of e-mail of tijdens een persoonlijke meet & Greet met de oppas en de hondeneigenaar. Bijgevoegd is een voorgestelde informatiechecklist die we ten zeerste aanbevelen om te gebruiken bij het verkrijgen van informatie over de hond(en).

 

Download hier de checklist!

 

22 sep. 2018 20:28:24