Wat gebeurt er als de hond wegloopt tijden de opvangperiode?

In het onwaarschijnlijke geval dat een hond wegloopt terwijl het verblijf met/bij de oppasser, raden we de hondenoppas altijd aan om de onderstaande stappen te volgen:

  1. Breng de hondeneigenaar en/of hun contactpersoon voor noodgevallen op de hoogte van wat er is gebeurd en onderhoud goede communicatie met hen tijdens het hele proces van het terugvinden van de hond;
  2. Roep alle relevante autoriteiten op om te helpen bij het vinden van het huisdier;
  3. Zoek in de buurt gebieden waar de hond mogelijk is weggelopen (bijvoorbeeld in de buurt van parken, het kan geprobeerd zijn naar huis te gaan etc.);
  4. Informeer WatchMyDog per e-mail (help@pawsitters.nl) als het huisdier nog steeds weg is. Plaats alsjeblieft "NOODGEVALLEN" in het onderwerp van de e-mail en geef ons alle details over hoe het dier is weggelopen.

Het is van het grootste belang dat je de hondeneigenaar alle informatie en details met betrekking tot het gedrag van de hond bespreekt voor het begin van de service, incl. wanneer de hond over omheiningen springt, graaft onder hekken, of is hij/zij weleens ontsnapt of heeft een poging gedaan tot en/of mag hij niet worden uitgelaten zonder riem/lijn. Je moet deze informatie te allen tijde gebruiken om te voorkomen dat de hond wegloopt. Je kunt deze informatie telefonisch en/of per e-mail of tijdens uw Meet & Greet bespreken met de hondenoppas, hondeneigenaar en hun hond(en).

Als de hond is weggelopen vanwege een (of meer) van de volgende:

  • De hond liep los hoewel de eigenaar (schriftelijk) had geïnformeerd dat niet te doen;
  • Het buitengebied van de hondenoppasser was niet voldoende omheind om de hond in de tuin te houden;
  • Een deur of poort werd opengelaten waardoor de hond kon ontsnappen; of
  • Elke andere directe actie door de hondenoppas die leidde tot het ontsnappen van het huisdier;

Dan is de hondenoppasser aansprakelijk voor eventuele boetes van de gemeentewerkers wanneer de hond wordt gevonden. Je bent ook aansprakelijk voor eventuele andere kosten die zijn gemaakt doordat de hond is weggelopen.

24 aug. 2018 12:05:43