Waarom hond zijwaarts loopt?

Medische redenen waarom honden zijwaarts lopen Structurele onevenwichtigheden. Honden uiten vaak geen pijn op de manier waarop we van hen verwachten.

Waarom hond zijwaarts loopt?

Medische redenen waarom honden zijwaarts lopen Structurele onevenwichtigheden. Honden uiten vaak geen pijn op de manier waarop we van hen verwachten. Zijwaarts lopen (ook bekend als krabben in hondenjargon) kan daarom de manier zijn van een hond om pijn die ergens vandaan komt te compenseren. Een hond kan bijvoorbeeld zijwaarts lopen in het geval van ongemak als gevolg van een spanning, verstuiking of blauwe plek.

Sommige puppy's en jonge honden die zijwaarts lopen, groeien er later in hun leven uit. De simpele (en leuke) reden is dat hun benen gewoon te lang zijn om goed te coördineren. Er zijn een paar hoofdoorzaken voor krabben, zijwaarts lopen of zijwaarts rennen. Sommige mensen noemen dit gedrag ook zijwikkeling.

Over het algemeen betekent dit dat het lichaam van uw hond onder een hoek of ongelijke kilter beweegt. Het ziet er vaak uit als een zijwaartse draf waarbij je hond uit balans lijkt te zijn. Voor sommige honden is dit precies de manier waarop ze bewegen en het zou geen reden tot ongerustheid moeten zijn. Mensen hebben ook allemaal verschillende manieren van lopen.

Sommigen van ons mensen zijn zwaarvoetig, terwijl anderen lange of korte stappen hebben. Het betekent niet dat één persoon een betere of gezondere manier van lopen heeft. Honden hebben allemaal verschillende lichaamstypes en dit kan een reden zijn achter dit gedrag. Een andere reden achter dit ongewone gedrag kan zijn dat de dominante benen van uw hond de controle overnemen.

Als een van hun achterbenen een dominanter been is, kun je ze zijwaarts zien rennen of zelfs zijwaarts stappen. Als uw hond nog steeds groeit, kan dit ervoor zorgen dat wat onhandig hardlopen of zijwaarts rennen merkbaar is. Meestal, nadat ze wat meer in hun benen zijn gegroeid, verdwijnt dit gedrag vanzelf. Waarom loopt mijn hond zijwaarts? Uw hond kan een verwrongen lichaam hebben en zijwaarts lopen om redenen zoals heupdysplasie, één dominant been hebben, opwinding, een oorontsteking, of zelfs alleen spelden en naalden na het ontwaken.

Middenoor- of binnenoorontstekingen kunnen het vestibulaire systeem van de hond beïnvloeden, waardoor getroffen honden zich duizelig en misselijk voelen, net alsof ze van een draaimolen stapten. In wezen zal deze bizarre vorm van gedrag die ervoor zorgt dat honden zijwaarts lopen of rennen terwijl ze nog steeds vooruit gaan, hen een off-kilter uiterlijk geven. Soms kan het worden veroorzaakt door zoiets eenvoudigs als van de bank springen en grappig landen, waardoor je hond een paar dagen een beetje grappig loopt (alsof ze beendag hebben geraakt in de sportschool). Honden zijn hetzelfde; hun vorm en grootte, de conditie van hun gewrichten en hun training dragen allemaal bij aan hun specifieke manier van lopen.

Deze merkwaardige gang kan worden gezien bij honden die structurele problemen hebben waardoor ze zijwaarts lopen om te voorkomen dat hun benen elkaar raken. We hebben gezegd waarom uw hond eerder zijwaarts zou kunnen lopen en nu hebben bedekt hoe de draaiende vorm eruit kan zien. Voor mensen met oudere honden is heupdysplasie een van de meest voorkomende redenen waarom uw hond zijwaarts loopt of dat hun lichaam verdraaid is. Een hond die de hele tijd zijwaarts rent en niet lijkt te lijden of pijn heeft, kan op deze manier lopen vanwege een structureel probleem.

Een andere reden dat honden als een krab in c-vorm kunnen lopen, kan zijn omdat ze één been hebben dat dominanter is dan de andere benen. Andere mogelijke oorzaken voor een hond die zijwaarts loopt, kunnen de inname van schadelijke gifstoffen zijn, zoals planten, medicijnen, pesticiden of herbiciden en andere niet-eetbare items, een beroerte, of een soort vasculair probleem in de hersenen, bijwerkingen van bepaalde medicijnen en meer.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *