Waarom hondenwandelingen tijdens het poepen?

Wandelen tijdens het poepen kan een manier zijn waarop uw hond zijn geur kan achterlaten. De actie van lopen oefent druk uit op die geurklieren, waardoor meer van hun muskusachtige persoonlijke handtekening overblijft voor anderen om te onderzoeken.

Waarom hondenwandelingen tijdens het poepen?

Wandelen tijdens het poepen kan een manier zijn waarop uw hond zijn geur kan achterlaten. De actie van lopen oefent druk uit op die geurklieren, waardoor meer van hun muskusachtige persoonlijke handtekening overblijft voor anderen om te onderzoeken. Geurklieren maken ook deel uit van de reden waarom sommige honden „hun voeten afvegen nadat ze naar buiten zijn gegaan. Als u uw hond tegelijkertijd ziet lopen en poepen, kan dit een teken zijn dat uw hond een beetje verstopt is.

Ze lopen om te proberen de ontlasting zo efficiënt mogelijk te verwijderen. Soms kan een hond die tijdens het poepen loopt net zo eenvoudig zijn als het markeren van zijn territorium. Een van de belangrijkste redenen waarom uw hond poept tijdens het lopen, is omdat hij probeert beweging in en rond de anus te creëren. Door deze beweging kunnen de anusspieren gemakkelijker ontlasting verplaatsen.

Soms hebben honden wat extra hulp nodig om hun darmen soepel te laten werken. Lopen kan ervoor zorgen dat de poep naar buiten glijdt, wat resulteert in een gemakkelijkere poep. In sommige gevallen kan een hond ook in cirkels lopen omdat hij wormen heeft en probeert ze kwijt te raken. Als je probeert je hond te laten stoppen met lopen tijdens het poepen, denken ze misschien dat ze niet willen dat hij buiten poept en naar binnen gaan.

Als uw hond poept tijdens het lopen, zullen de meeste mensen tot de conclusie komen dat het hun dieet is dat het probleem is. U merkt misschien dat uw hond bepaalde voorkeursplaatsen heeft om te plassen of te poepen in uw tuin, die andere dieren waarschuwen voor het feit dat uw hond er is. Voor het grootste deel is de voorliefde van uw hond om tegelijkertijd te wandelen en te poepen geen belangrijke reden tot bezorgdheid. Wanneer u uw hond meeneemt voor een wandeling, kunnen ze wandelen en poepen als reactie op het detecteren van de geur van een ander dier en willen ze hun poep in het geheim neerleggen.

Een kruk die te zacht of te stevig is, maakt uw hond ongemakkelijk, veroorzaakt mogelijk pijn en kan hem dwingen te lopen en te poepen. Omdat lopen in cirkels tijdens het poepen niet destructief is, is het het beste om je hond dit te laten blijven doen. Wanneer uw hond in cirkels begint te lopen, kan het zijn dat hij moeite heeft om dingen in beweging te krijgen. Er kunnen momenten zijn dat uw hond geen controle heeft wanneer hij stoelgang heeft, en dat geldt ook voor tijdens het lopen.

Wanneer uw hond (of zelfs u) loopt, helpt het om die darmen in beweging te krijgen en kan het helpen dat gevoel van opgeblazen gevoel en constipatie te verminderen. Als het loop- en poepgedrag nieuw is, dan zijn dit dingen waar je naar moet kijken om te zien of er pijn gebeurt die je hond in beweging houdt. Honden hebben anale klieren die veel bijdragen aan hun uitgesproken geur en lopen geeft meer vocht vrij uit de anale klieren. Als uw hond een notoir door angst geteisterde hond is of als u onlangs een misbruikte hond heeft geadopteerd, kunt u dit opmerken als onderdeel van hun gedrag.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *