Waarom lopen honden heen en weer om te poepen?

Wanneer een hond rond en rond cirkelt voordat hij poept, doet hij verschillende dingen. Hij zorgt voor zijn veiligheid, maakt zijn plek schoon en laat zijn visitekaartje achter.

Waarom lopen honden heen en weer om te poepen?

Wanneer een hond rond en rond cirkelt voordat hij poept, doet hij verschillende dingen. Hij zorgt voor zijn veiligheid, maakt zijn plek schoon en laat zijn visitekaartje achter. Honden communiceren veel berichten via hun uitwerpselen en het instellen ervan is belangrijk. Er zijn een paar theorieën verspreid over waarom honden kunnen cirkelen voordat ze poepen, en de meeste zijn vergelijkbaar met de redenen waarom ze draaien voordat ze gaan liggen.

Rondlopen in een cirkel zou het gras rond platmaken, waardoor hoge messen hun afval niet opvangen en hun tanden raken terwijl ze poepen (yuck). Een andere verklaring zou kunnen zijn dat ze scannen op slangen en roofdieren voordat ze volledig bezet raken. Het dient als een manier voor hen om hun territorium te markeren en te snuiven waar andere honden eerder zijn geweest. De reden voor hun duizelingwekkende neigingen zijn feromonen.

Op dezelfde manier waarop mensen hun vingerafdrukken achterlaten, gebruiken honden hun geur als hun „visitekaartje”. Door in cirkels te draaien voordat ze nummer twee gaan, kunnen onze pups ervoor zorgen dat het gebied goed wordt verzorgd om hun geur achter te laten. Dus als die vrolijke Chihuahua van een paar deuren naar beneden wil poepen op het gazon van je hond, zal hij twee keer nadenken voordat hij zaken doet in het kantoor van je hond. Je hond stamt het gras af en jaagt insecten of andere wezens weg om hem een mooie schone plek te geven om zijn zaken te doen.

De cirkels geven uw hond een goed, duidelijk zicht op de omgeving om ervoor te zorgen dat er geen bedreigingen of roofdieren in de buurt zijn wanneer ze zich in zo'n kwetsbare positie bevinden. Daarbij verandert het het vermogen van de hond om te balanceren, waardoor hij heen en weer slingert tijdens het staan of lopen. Houd er rekening mee dat niet alle honden het cirkelritueel doen en het lijkt erop dat niet alle honden het elke keer doen als ze moeten gaan. De meeste hondenbezitters zijn waarschijnlijk verbaasd (en mogelijk ongeduldig) in afwachting van hun hond om zijn zaken te doen.

Omdat hondentempo technisch gezien geen medisch probleem is, „gaat de behandeling erom dat uw hond zich comfortabeler voelt. Als u merkt dat uw hond tekenen van vestibulaire aandoeningen vertoont, zoals heen en weer zwaaien terwijl hij loopt, zijn hoofd schuin houdt en snelle oogbewegingen, wilt u uw hond misschien onmiddellijk naar de dierenarts brengen om tests uit te voeren. Ik ken een hond die weigert te poepen tijdens wandelingen, maar wacht om zaken te doen in de hoek van zijn achtertuin als hij thuiskomt. Omdat honden ook hun anale klieren kunnen uiten als ze bang zijn, kan de geur ook dienen om andere honden te waarschuwen voor gevaar.

Als uw hond schuwt om in het openbaar te poepen, probeer dan met haar te wandelen op lege straten of op rustigere tijden van de dag. Daarbij verandert het het vermogen van de hond om te balanceren, waardoor hij heen en weer slingert tijdens het staan of lopen.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *