Wanneer de hond niet op achterpoten kan lopen?

Wanneer een hond met een wiebelige gang loopt, kan dit te wijten zijn aan pijn, zwakte, trillingen of eenvoudig verlies van spierfunctie. Deze problemen kunnen pathologisch zijn, maar zijn vaak neurologisch (of soms beide).

Wanneer de hond niet op achterpoten kan lopen?

Wanneer een hond met een wiebelige gang loopt, kan dit te wijten zijn aan pijn, zwakte, trillingen of eenvoudig verlies van spierfunctie. Deze problemen kunnen pathologisch zijn, maar zijn vaak neurologisch (of soms beide). Bij neurologische aandoeningen is de reden dat de hond stopt met lopen op zijn achterpoten te wijten aan signalen die niet door de hersenen worden verzonden. Of het nu gaat om schade aan paden naar de hersenen of de hersenen zelf, de mobiliteit van de hond wordt beïnvloed.

Artrose van de heupen en knieën kan uiteindelijk leiden tot zwakte van het achterbeen. Hierdoor kan uw hond moeite hebben met opstaan of lopen en kunt u merken dat zijn of haar achterpoten instorten. Bovendien kan artritis de voorbenen, rug en andere gewrichten aantasten. Dit kan bijdragen aan het algehele pijnniveau van uw hond en verminderde mobiliteit.

Meestal gebeuren de zwakte en pijn geassocieerd met artritis geleidelijk. Net als mensen kunnen honden last hebben van artritis. Artrose kan de achterpoten van uw huisdier aantasten. Deze vorm van artritis treedt op wanneer de gewrichten van uw huisdier niet goed smeren.

Uw hond kan op zijn beurt pijn voelen als hij zijn gewrichten beweegt. Voor alle oorzaken van een hond die niet op zijn achterpoten kan lopen, hangt de behandeling af van de onderliggende aandoening. Dit geweldige product combineert de voordelen van groenlipmossel voor honden en Nieuw-Zeelandse hertengewei fluweel voor honden om gewrichtsontsteking te verminderen, de gezondheid van gewrichten te beschermen en te behouden, weefselgenezing te bevorderen en nog veel meer. Honden met DM hebben meestal een langzame progressie, te beginnen met verlies van coördinatie, zwakte, het slepen van een of beide achterpoten of knokkels bij honden.

Slingers zijn een andere effectieve manier om met uw hond te wandelen en worden regelmatig gebruikt bij de behandeling van in het ziekenhuis opgenomen veterinaire patiënten tijdens hun herstel. Degeneratieve myelopathie komt het meest voor bij grote honden zoals Duitse herders, maar kan ook gevolgen hebben voor veel andere hondenrassen. Als uw hond niet kan staan, is het aan te raden om uw hond elke 4 uur naar de andere kant te draaien om spierbeschadiging door te veel druk te voorkomen. Als u ziet dat uw hond niet plotseling op zijn achterpoten kan lopen, kan dit een veterinair noodgeval zijn.

Uw hond kan zelfs uit balans raken, langzaam lopen, aarzelen om te bewegen of stoppen met plassen als hij zwakke achterpoten heeft. ToeGrips geven je hond net dat beetje extra grip dat hij of zij nodig heeft om weer zelfverzekerd te lopen, ongeacht het oppervlak. Artritis treft meestal oudere honden als gevolg van slijtage van de gewrichten door de jaren heen; honden met overgewicht dragen een extra last vanwege de overmatige stress die extra kilo's op de gewrichten leggen. Veel artritische honden hebben baat bij acupunctuur, bezoeken aan de hondenchiropractor, lasertherapie voor honden of werken met een revalidatieprofessional.

Degeneratieve myelopathie (DM) bij honden is een erfelijke neuromusculaire ziekte die sommige oudere honden treft.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *