Hoe lang hondenwandeling?

Voordat u uw hond vraagt om enige vorm van lichaamsbeweging uit te voeren, moet u er door een dierenarts zeker van zijn dat uw hond gezond is en in staat is om lichamelijke activiteit te verrichten. Als u van plan bent uw hond regelmatig mee te nemen op langere wandelingen, zijn jaarlijkse gezondheidscontroles absoluut essentieel voor uw huisdier.

Hoe lang hondenwandeling?

Voordat u uw hond vraagt om enige vorm van lichaamsbeweging uit te voeren, moet u er door een dierenarts zeker van zijn dat uw hond gezond is en in staat is om lichamelijke activiteit te verrichten. Als u van plan bent uw hond regelmatig mee te nemen op langere wandelingen, zijn jaarlijkse gezondheidscontroles absoluut essentieel voor uw huisdier. Met een draagbare drinkbak zoals de IDEGG Collapsible Silicone Dog Bowl kunt u uw waterfles delen met uw hond. Het uitlaten van uw hond levert hem een hele reeks gezondheidsvoordelen op (waarvan u er veel zult genieten - laten we niet vergeten dat maar weinig mensen zelf voldoende bewegen).

Of je nu je hond je laat trekken op een skateboard of fiets of je bevestigt haar aan een verzwaarde kar of slee, je kunt een geweldig nieuw element van lichaamsbeweging introduceren in de wandeling van je hond zonder meer werk te doen of meer tijd te besteden. Honden die zijn gefokt om veel grond te bedekken, zoals honden, aanwijzingen en Huskies geven misschien ook de voorkeur aan een lange wandeling die een reis nabootst, in plaats van verschillende buurtwandelingen. Neem daarom uw hond mee op haar ochtend- of avondwandeling voor het ontbijt of het avondeten, zodat hij na haar maaltijd bereid is te ontspannen en te verteren. Honden die weinig beweging nodig hebben, zijn brachycefale honden - honden met een verpletterd gezicht zoals Bulldogs en Mopshonden.

Overlopen met uw hond kan tot letsel leiden, vooral als ze hun hogere jaren naderen, maar niet voldoende lichaamsbeweging kan ook schadelijk zijn. Honden hebben hun eigen „schoenen” in hun pads, maar deze pads zijn niet onverwoestbaar, noch zijn ze geëvolueerd voor het ruige stedelijke terrein dat honden nu doorkruisen. Wandelen met je hond is essentieel om haar gezond en gelukkig te houden, en is ook voor jullie beiden een belangrijke kans om te binden. Hondenrassen met lange ruggen en korte benen zoals de Bassethond, Teckel, Pembroke Welsh corgi en Schotse terriër hebben mogelijk kortere wandelingen nodig, hoewel dit afhangt van het ras en de individuele hond.

Als je water en kom bij elkaar wilt dragen, is de M%26M Dog Water Bottle for Walking misschien de keuze voor jou. Als u een oudere of jonge hond heeft, moeten wandelingen worden opgesplitst in kleinere segmenten, zodat honden niet uitgeput raken.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *