Welke honden gaan graag wandelen?

Top 10 hondenrassen geweldig voor lange wandelingenBeagle. Beagles worden al eeuwenlang gefokt als jachthond, speciaal voor de jacht op hazen en vossen.

Welke honden gaan graag wandelen?

Top 10 hondenrassen geweldig voor lange wandelingenBeagle. Beagles worden al eeuwenlang gefokt als jachthond, speciaal voor de jacht op hazen en vossen. Honden houden van wandelen omdat ze instinctief weten dat het goed voor ze is. Het uitlaten van uw hond helpt hem gezond te blijven, biedt hem de kans om te verkennen en bevordert een gevoel van band tussen u en uw huisdier.

De Bretagne is een jachthond die ook knuffelig is. Dit ras is een geweldige metgezel tijdens wandelingen. Bretagne doet het niet goed als ze de hele dag alleen worden gelaten, en helaas ontwikkelen sommige van deze honden verlatingsangst. En omdat ze gevederde jassen hebben, hebben ze de neiging om veel af te werpen.

Standaard Schnauzers zijn boerderijhonden en kalm tijdens een wandeling. Deze hond is een werkend ras en een type dat ik normaal gesproken niet zou aanbevelen voor een ontspannende wandeling, maar over het algemeen zijn Standard Schnauzers een zelfverzekerd ras en bedreven in rondlopen zonder problemen te veroorzaken. Ze zijn gemakkelijk te trainen, geweldig rond vee, werpen niet veel af en zijn geweldige waakhonden. Bij het bespreken van hondenrassen is er altijd een „echter.

In dit geval omvatten de negatieve eigenschappen van de Standard Schnauzer hun noodzaak om regelmatig te worden verzorgd, omdat ze niet afwerpen. Ze lopen ook het risico zich te vervelen en destructief te raken als ze niet worden uitgeoefend of als ze geen socialisatie of interactie hebben. Om deze reden worden ze vaak alleen aanbevolen voor ervaren eigenaren. Portugese waterhonden zijn geweldig met kinderen en werpen niet veel.

Sommige Shar-Pei-honden kunnen hond-agressief zijn. Een van de grootste zorgen over een ontspannen wandeling met een van deze honden is de kwestie van agressie. Deze honden hebben meestal een take-charge eigenaar nodig die ervaring heeft met andere honden. Veel honden van dit ras zijn niet agressief, maar als je er een vindt om in je huis te verwelkomen en veel wilt lopen, onthoud dan dat dit ras is ontwikkeld als waakhond en vechthond.

Shar-Peis kan ook ernstige gezondheidsproblemen hebben, en sommige hiervan kunnen chronisch en duur zijn. Ierse setters zijn lang maar niet te zwaar, dus ze zijn gemakkelijk te lopen. Als u op zoek bent naar een grotere hond dan de hierboven genoemde rassen en voldoende tijd en neiging hebt om uw hond mee te nemen op lange wandelingen, dan is de Irish Setter een goede keuze. Ierse setters zijn meestal niet agressief tegen andere mensen of met honden, zijn gemakkelijk te trainen en zien er geweldig uit vanwege hun flitsende jassen.

Ierse setters doen het niet goed alleen, dus als je de hele dag werkt, is het geen goed idee om een van deze honden te kopen en ze de hele dag thuis te laten. Ze hebben ook glamoureuze jassen die dagelijks moeten worden verzorgd en de neiging hebben om veel af te werpen. Boxers kunnen erg sterk zijn, maar zijn vaak gemakkelijk te beheren. Hoewel groter dan de meeste honden op deze lijst, heeft de Boxer een vrij lage prooidrift en zal hij waarschijnlijk niet weglopen achter een kat aan.

De meeste leden van dit ras hebben ook weinig behoefte om andere dieren te achtervolgen. Volgens eerder onderzoek uitgevoerd door The Kennel Club, moeten Labrador Retrievers hun benen meer dan twee uur per dag buiten strekken. Oorspronkelijk gefokt met de bedoeling ze lange tijd buiten te houden, maakt hun hoge energie en liefde voor de natuur ze ideaal voor een lange plattelandswandeling. Beagles werden gefokt als jachthonden, dus ze zijn liefhebbers van lange wandelingen en buiten zijn.

Volgens een rapport van Wag Walking gedijen deze pups op lange wandelingen. Een van de meest veelzijdige sportrassen die er zijn, Duitse Kortharige Pointers hunkeren naar mentale en fysieke uitdagingen. Door hun hoge energieniveaus en intelligentie blinken ze uit in zowel land als water, zijn ze briljante wandelpartners. De Kennel Club onthulde ook dat Duitse herders elke dag meer dan twee uur lichaamsbeweging nodig hebben, waardoor ze perfecte rassen zijn voor lange wandelingen.

Naast wandelingen houden deze pups van energieke activiteiten, waaronder hardlopen, spelen en genieten van een spelletje apporteren. Er zijn enkele honden waarvan het belangrijkste doel tijdens wandelingen is om te ontmoeten en te begroeten. Dit zijn de sociale vlinders, tafelhoppers die gewoon hallo willen zeggen tegen andere honden, tegen mensen of zelfs af en toe een kat. Deze begroeters houden ervan om contact te maken met anderen en kunnen zelfs teleurgesteld zijn als er niet veel mensen of andere dieren in de buurt zijn.

Gerelateerd aan de sociale honden zijn de honden die hun territorium markeren en patrouilleren in het gebied. Deze honden zijn, net als andere sociale honden, zeer geïnteresseerd in wie er is (en is geweest), op pad. Al dit snuiven en krabben vereist concentratie en tijd. Door uw hond de kans te geven om de pee-mail te snuiven en zelf berichten achter te laten, kan hij het meeste uit zijn wandelingen halen.

Als u uw wandeling kort wilt houden of de gebieden wilt beperken waar uw hond zijn zaken doet, overweeg dan om hem zintuiglijke aanwijzingen te leren. Zo kun je hem vertellen wanneer en waar je hem heen wilt. De Australische herder is een van de beste honden om te wandelen. Ze zijn een intelligent en ijverig ras dat je overal mee naartoe kan nemen.

De Australische herder doet het meestal het beste met dagelijks minstens twee uur sporten en is een optimale metgezel voor wandelen, hardlopen en andere duursporten zoals fietsen en wandelen. De Duitse herder is een geweldige hond die bekend staat om zijn bewakings-, loyaliteit-, moed- en hoedinstincten. Over het algemeen is dit ras een uitstekende politiehond, militaire hond en waakhond. De Belgische Mechelse herder heeft een sterke werkdrang en intensiteit.

Als je een Belgische Mechelse herder hebt en je neemt hem niet dagelijks mee voor wandelingen, kan hij gestrest, verveeld en mondig worden. Cane Corso is een van de beste honden om te wandelen. Dit ras is niet alleen intelligent, zelfverzekerd en assertief, maar het heeft ook een loyaal en stabiel temperament. Het betekent dat u uw hond gemakkelijk kunt besturen in de buitenomgeving.

Cane Corso is een gemakkelijk te trainen hond en experts raden eigenaren aan om ze vanaf het begin te socialiseren. Het is ook vriendelijk voor kinderen en doet het goed met andere huisdieren thuis onder toezicht. De dagelijkse wandeling is belangrijk voor een Cane Corso om zijn opgekropte energie vrij te maken. Regelmatige wandelingen stellen uw hond ook in staat om zijn geest te stimuleren met geuren, bezienswaardigheden en geluiden die hij tegenkomt in de buitenomgeving.

Met minstens 2 kleine lampjes als je's nachts uit bent, zodat je je harige vriend kunt volgen. De gezondheid van een hond is belangrijk en het vermogen om rustig uit te gaan is belangrijk, maar geen van deze dingen is vaak de reden dat een dier wordt achtergelaten in een dierenasiel. In dit bericht hebben we je echter een lijst gegeven van de aanbevolen hondenrassen die geweldig zijn om te wandelen. Over het algemeen hebben kleine honden ongeveer een half uur wandelen per dag nodig, wat kan worden opgesplitst in twee segmenten van 15 minuten.

Je kunt de overgebleven kaas van een lang geleden pizza op het trottoir misschien niet ruiken of dat een andere hond op een bepaalde plek had gezeten, maar je hond zou die details kunnen opsnuiven. Onthoud dat honden zichzelf niet zo efficiënt kunnen afkoelen als mensen kunnen, en honden met korte muilkorven kunnen nog meer worstelen in de hitte. Dobies zijn echter niet zo onstuimig als het hoeden van hondenrassen en zullen vaak tevreden zijn met een rustige wandeling. Je hond wegslepen van een interessante geur, of hem vragen om de hele weg rond het blok te hakken, voorkomt dat hij echt alles om hem heen opneemt en vermindert de mentale stimulatie die een wandeling kan bieden.

Dankzij de intelligentie en het uithoudingsvermogen van de Siberische husky kan de hond op zijn pad blijven voor lange wandelingen in het bos. U zult genieten van wandelen met deze kleurrijke, zijdezachte, opvallende hond in uw buurt, park en wandelpaden, enz. Hoewel dit hondenras is ontwikkeld om te jagen, is het erg aanhankelijk en verbazingwekkend kalm tijdens een wandeling. Voor eigenaren van sport- of jachthonden kan wandelen helpen honden in vorm te houden voor het jachtseizoen en de band tussen mens en dier te bevorderen om te helpen bij training en veldwerk.

De onderzoekers veronderstelden dat hondenuitlaten motivatie bood om op dezelfde manier te sporten als een menselijk buddy-systeem mensen helpt om actief te blijven. Vind veilige en interessante plekken om uw honden mee te nemen op wandelingen die hen de ruimte geven om de wereld te ruiken, veel ruimte om rond te rennen en bescherming tegen schadelijke dingen. .

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *