Wanneer een hond zijwaarts loopt?

Vestibulaire ziekte, een plotselinge, niet-progressieve verstoring van het evenwicht die vaak oudere honden treft (meer info hier) Letsel of pijn. Een hond die scheef loopt, kan zijwaarts lijden aan een leverprobleem.

Wanneer een hond zijwaarts loopt?

Vestibulaire ziekte, een plotselinge, niet-progressieve verstoring van het evenwicht die vaak oudere honden treft (meer info hier) Letsel of pijn. Een hond die scheef loopt, kan zijwaarts lijden aan een leverprobleem. In het bijzonder zijn kleine honden vatbaar voor een aandoening die bekend staat als levershunt. Bloedonderzoek, inclusief een speciale test die bekend staat als galzuurtest, kan helpen bij het diagnosticeren van deze aandoening.

Er zijn een paar hoofdoorzaken voor krabben, zijwaarts lopen of zijwaarts rennen. Sommige mensen noemen dit gedrag ook zijwikkeling. Over het algemeen betekent dit dat het lichaam van uw hond onder een hoek of ongelijke kilter beweegt. Het ziet er vaak uit als een zijwaartse draf waarbij je hond uit balans lijkt te zijn.

Voor sommige honden is dit precies de manier waarop ze bewegen en het zou geen reden tot ongerustheid moeten zijn. Mensen hebben ook allemaal verschillende manieren van lopen. Sommigen van ons mensen zijn zwaarvoetig, terwijl anderen lange of korte stappen hebben. Het betekent niet dat één persoon een betere of gezondere manier van lopen heeft.

Honden hebben allemaal verschillende lichaamstypes en dit kan een reden zijn achter dit gedrag. Een andere reden achter dit ongewone gedrag kan zijn dat de dominante benen van uw hond de controle overnemen. Als een van hun achterbenen een dominanter been is, kun je ze zijwaarts zien rennen of zelfs zijwaarts stappen. Als uw hond nog steeds groeit, kan dit ervoor zorgen dat wat onhandig hardlopen of zijwaarts rennen merkbaar is.

Meestal, nadat ze wat meer in hun benen zijn gegroeid, verdwijnt dit gedrag vanzelf. Waarom loopt mijn hond zijwaarts? Uw hond kan een verwrongen lichaam hebben en zijwaarts lopen om redenen zoals heupdysplasie, één dominant been hebben, opwinding, een oorontsteking, of zelfs alleen spelden en naalden na het ontwaken. Mijn hond heeft onlangs zijn achterbeen gekwetst door omhoog te springen, en dit zorgde ervoor dat hij een paar dagen als een krab in een c-vorm liep. Middenoor- of binnenoorontstekingen kunnen het vestibulaire systeem van de hond beïnvloeden, waardoor getroffen honden zich duizelig en misselijk voelen, net alsof ze van een draaimolen stapten.

Voor meer informatie, of om te informeren naar professionele hondenuitloopdiensten, neem vandaag nog online contact op met Paw Pals Pet Sitting. Balans, dat de hond helpt lopen en rennen zonder te vallen, wordt geregeld door speciale signalen die naar de hersenen worden gestuurd vanuit de ogen, het binnenoor en andere sensorische systemen van het lichaam. In wezen zal deze bizarre vorm van gedrag die ervoor zorgt dat honden zijwaarts lopen of rennen terwijl ze nog steeds vooruit gaan, hen een off-kilter uiterlijk geven. Voor mensen met oudere honden is heupdysplasie een van de meest voorkomende redenen waarom uw hond zijwaarts loopt of dat hun lichaam verdraaid is.

Uw dierenarts kan uw hond onderzoeken om te bepalen waardoor hij moeite heeft met lopen. Er kunnen verschillende onderliggende oorzaken zijn voor een hond die zijwaarts loopt en de beste manier om de onderliggende oorzaak te achterhalen, is door naar de dierenarts te gaan. De bal en het stopcontact in de heup (waar de heup en het been samenkomen) beginnen tegen elkaar te wrijven en te slijpen in plaats van soepel te glijden terwijl uw hond loopt. Hoewel er soms medische redenen zijn voor een hond om zijwaarts te lopen (vaak „krabben of „zijwind” genoemd), zijn er andere veel normalere redenen voor dit vreemde gedrag.

Als je hebt gemerkt dat je hond in een c-vorm loopt als een krab, kan dit te wijten zijn aan het feit dat hij één dominant been heeft. Een hond die de hele tijd zijwaarts rent en niet lijkt te lijden of pijn heeft, kan op deze manier lopen vanwege een structureel probleem. We raden mensen met oudere honden aan om onmiddellijk hulp te zoeken als ze zijwaarts lopen of rennen.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *